Pagina Principala

Echipamente

Situatii - Solutii

Intrebari frecvente

Companii

Contact

OFERTA SPECIALA !

Pentru cei din Romania si Europa

Programe TV Romania in strainatateCum se transmite vocea ?
Adaptorul telefonic (numit si ATA sau Adaptor SIP) transforma sunetul utilizand niste algoritmi (codecuri) in date care sunt transmise prin internet pana la destinatie (alt adaptor sau centrala telefonica), unde sunt convertite inapoi in voce. Procedeul de transmitere a vocii prin internet se numeste VoIP (Voice Over IP) iar protocolul de transmisie cel mai des utilizat este SIP (Simple Internet Protocol).

Care este calitatea audio a convorbirii ?
Daca aveti conexiune internet de mare viteaza (cablu, DSL) calitatea e la fel sau mai buna decat a unei convorbiri telefonice clasice. Majoritatea companiilor pe care le folositi pentru a suna din strainatate (si in mod sigur cele cu numere de acces, cartele telefonice) folosesc internetul pentru a transmite vocea. Luāndu-va un adaptor telefonic eliminati unul sau mai multi intermediari - calitatea nu poate fi decat mai buna. Din experienta proprie cei din Romania sunt uimiti de cat de bine se aude - "parca ai fi aici !" exclama ei.

Trebuie sa am calculatorul pornit pentru a vorbi la telefon ?
Nu, adaptorul telefonic functioneaza complet independent de calculator. Calculatorul poate fi stins sau poate fi folosit (de alt membru al familiei de exemplu) in timp ce vorbiti la telefon

Trebuie sa renunt la compania actuala de telefon ?
Nu, telefonia prin internet VoIP functioneaza independenta de alta companie de telefon pe care o aveti. Puteti pastra si folosi in continuare compania pe care o aveti sau puteti renunta la ea (avand in vedere ca pretul telefoniei VoIP e mai mic), alegerea e a dvs.

Ce forma are numarul de Romania ?
Numarul poate fi numar de Bucuresti (prefix 021 sau 031), sau orice alt prefix din tara, exact ca si celelalte numere: de ex. pentru judetul Bihor prefixul este conform reglementarilor actuale 0259 pentru Romtelecom si 0359 pentru toti ceilalti operatori de telefonie, deci numarul dvs va incepe cu 0359 la fel ca si prefixul celor ce au telefon RDS. In mod normal ar trebui sa alegeti prefixul din judetul in care locuiesc parintii/fratii/prietenii/rudele din tara.

Cum platesc pentru aparate ?
Plata se poate face online folosind un debit/credit card sau prin transfer bancar. Metodele preferate de plata la telefonprininternet.com sunt prin PayPal si prin MoneyBookers care asigura simplitatea si securitatea tranzactiilor. Pentru a plati prin PayPal, tot ce aveti de facut este sa faceti click pe butonul Buy Now - Cumpara acum, si sa furnizati informatiile cerute. Pentru a Plati prin Moneybookers trebuie sa trimiteti suma de plata (totalul) pentru sales@telefonprininternet.com. Oricum ati plati, atentie la introducerea corecta a adresei !

De ce sa cumpar de la www.telefonprininternet.com ?
Cumparati de la noi pentru noi vi-l dam gata setat sau va ajutam sa-l setati singuri (functie de dorinta dumneavoastra). Cumparati de la noi pentru ca vindem ieftin; mai ieftin decat companiile telefonice (in conditiile in care adaptoarele noastre sunt perfect compatibile si acceptate de acestea), mai ieftin decat le-ati gasi in alta parte - vezi PAP2. Cumparati de la noi pentru ca adaptoarele nu sunt blocate pe o anumita companie telefonica sau protejate prin parola pe care nu o stiti - aveti deplin control si nu sunteti legat de nimic.

Cum platesc in continuare pentru minutele de convorbire ?
Convorbirile cu ceilalti care au adaptoare telefonice la aceeasi companie, sau prin apel direct la adresa IP (direct IP dialing) sunt gratuite. De asemenea nu platiti cand altii va suna. Pentru conturile preplatite, daca doriti sa apelati numere de telefon din retelele de telefonie clasica (Romtelecom) va trebui sa va incarcati intai contul cu o suma. Metodele de plata recomandate sunt cu credit/debit card pe internet, PayPal (echivalent credit card) sau MoneyBookers. Cei din Romania mai au in plus si alte metode de plata: direct la sediul companiilor, cumpara cartele de la chioscuri, etc

Dupa ce primesc adaptorul telefonic, va fi greu sa mi-l instalez/configurez ?
Parerea noastra e ca nu va va fi greu. Noi il trimitem presetat pentru a fi folosit cu numar de Romania dar e posibil sa-l setam cu orice compania telefonica pe care o doriti (nu trebuie decat se ne scrieti un e-mail cu informatia necesara, zona in care doriti numarul, etc). Daca ne furnizati toata informatia necesara atunci veti primi adaptorul gata setat si toata instalarea va consta in a-l conecta la priza, internet si telefon. Daca doriti sa-l setati dvs. nici o problema va lasam placerea, va invatam daca nu stiti sau va ajutam daca nu va descurcati. Accesarea lui se face simplu prin interfata web, folosind un calculator - In internet explorer navigati spre adresa IP a adaptorului.

Care e diferenta īntre a folosi un adaptor telefonic VoIP si X-lite ?
X-lite este un soft gratuit (softphone) care se instaleaza si ruleaza pe un calculator PC. Fiind gratuit facilitatile si performanta obtinuta sunt modeste: codec-urile de voce performante - precum G729 - care se gasesc in oricare adaptor telefonic VoIP, lipsesc in programul X-lite. Versiunea Pro a programului care include aceste codec-uri, costa peste 30 USD (cat costa un adaptor PAP2). Dezavantaj major al folosirii programului X-lite sau a oricarui alt program softphone este faptul ca PC-ul trebuie sa fie pornit tot timpul: consum sporit de curent si sunteti legat de microfonul si castile calculatorului (se pune problema si cum auziti cand cineva va suna ?). Din aceasta cauza flosirea programului X-lite se aseamana mai mult cu utilizarea programelor gen Messenger, Skype si mai putin cu o linie de telefon permanenta si īntotdeauna la īndemana. Puteti folosi programul X-lite de īncercare sau petru a testa cum se aude: daca folosind X-lite se aude bine atunci sigur se va auzi bine si cu un adaptor telefonic; daca nu se aude bine cu X-lite, e posibil ca folosind un adaptor telefonic (cu un codec mai bun) se va auzi bine.

Pot folosi calculatorul pe internet in timp ce vorbesc la telefon ?
Da, adaptorul telefonic si calculatorul pot folosi simultan conexiunea internet. Puteti naviga, verifica e-mail-ul pe calculator in timp ce vorbiti la telefon. In cazul in care pe calculator rulati programe de transfer de fisiere (DC++, Torent, Kazaa, servere ftp,..) e posibil ca un trafic intens in timpul unei convorbiri telefonice sa afecteze calitatea audio. Efectul se manifesta in special pe banda de upload - deoarece e de obicei doar o fractiune din banda de download - si numai atunci cand altii descarca de la dvs fisiere (mari, cu viteza mare sau mai multi deodata). Solutia este utilizarea unui router cu Qos (Quality of Service) cum e RT31P2 care da prioritate pachetelor de voce.

Ce fel de telefon pot conecta la adaptor ?
Orice telefon normal incluzand cele cu antena, fax, robot telefonic, cele care afiseaza numele si numarul celui care suna (Caller ID). Puteti conecta unul sau mai multe iar daca aveti casa cablata corespunzator puteti chiar folosi toate prizele de telefon din casa. De obicei casa e cablata cu un fir plat alb de telefon ce contine patru fire. Cum doar doua sunt utilizate pt o linie telefonica, inseamna ca puteti avea 2 linii telefonice diferite, in fiecare camera. Atentie insa sa nu legati iesirea adaptorului telefonic la aceleasi fire la care este conectata o linie telefonica clasica sau la fire la care este legata alta iesire a unui alt sau acelasi adaptor telefonic (Puteti distruge adaptorul).


Aveti o intrebare care nu e pe lista ? Adresati-o prin e-mail: Info@TelefonPrinInternet.com