Sipura 3000 - SPA3000 adaptor telefonic cu port FXO
- Doi conectori RJ-11: unul pentru telefon (port FXS) si al doilea pentru Linie (priza telefonica) numit si port FXO, un conector RJ45 pentru retea Ethernet, conector alimentare 5V
- Alimentator inclus: intrare 220/110V, iesire 5V 2A
- Dimensiuni: 110 mm x 93 mm x 36 mm
- Administrare: interfata web cu utilizator si parola, accesibila de exemplu de pe un calculator avand internet explorer
- Standard: SIPv2 (Session Initiation Protocol Version 2), RFC 3261-3265
- Codec-uri Voce: G.711 (a-law si u-law), G.723.1, G.726, G.729A
- apelare pe baza de adresa IP

Schema de conectare Sipura SPA3000
Exemplul din figura e pentru cazul conectarii la internet printr-un modem de cablu sau DSL si un router. PC-ul si adaptorul Sipura SPA300 sunt conectate la router si folosesc aceeasi conexiune internet. Daca nu exista PC atunci nu mai este nevoie de router; adaptorul Sipura 3000 se conecteaza direct la modem-ul de cablu sau DSL. La conectorul FXS se poate conecta orice telefon analogic obisnuit incluzand telefon simplu, telefon fara fir, fax, robot telefonic. Indiferent de originea apelului (VoIP sau Priza telefon) telefonul suna - ridicati si raspundeti. Cand vreti sa sunati ridicati telefonul si formati direct numarul pentru VoIP sau prin formarea unui cod (programabil) din tastatura telefonului selectati linia Line (Priza telefon); in continuare formati numarul. In caz de intrerupere curent (power failure) cand ridicati telefonul aveti ton de pe linia Line (Priza telefon). Priza telefon reprezinta o linie de telefon terestra: SBC in America, Romtelecom in Romania, etc. Pe adaptorul Sipura SPA3000 se pot seta independent doua companii telefonice VoIP diferite (e posibil si aceeasi) corespunzatoatre celor doua porturi: FXS si FXO.

La ce este bun un port FXO ?
Un port FXO permite:
1) redirectarea sau terminarea unei convorbiri VoIP (prin internet) in reteaua de telefonie clasica.
Exemplu: Sunteti in SUA si (vezi figura de mai sus), aveti un adaptor Sipura 3000 setat cu numar de Romania si conectat la una din prizele telefon din casa (de exemplu compania Americana SBC). In mod normal cand suna una din linii si sunteti acasa, ridicati telefonul si vorbiti. Daca insa plecati de acasa si asteptati o convorbire importanta puteti programa adaptorul Sipura 3000 astfel incat daca nimeni nu ridica telefonul acasa dupa 4 apeluri (de exemplu), sa redirectioneze convorbirea spre telefonul dumneavoastra mobil. Pentru cel care va suna din Romania convorbirea e locala (va suna pe numarul de Romania) iar redirectionarea e tot convorbire locala (de pe numarul de SBC pe numarul de telefon mobil) in America.
2) redirectarea sau terminarea unei convorbiri din reteaua de telefonie clasica in reteaua VoIP (prin internet)
Continuand cu acelasi exemplu (vezi punctul 1) in situatia in care sunteti plecat de acasa si vreti sa sunati in Romania, sunati de pe mobil sau orice telefon numarul de acasa (cel de SBC) - convorbire locala, adaptorul Sipura 3000 raspunde, formati un pin dupa care formati numarul pe care doriti sa-l sunati in Romania - convorbire locala. Pentru cei care ati folosit cartele si acces la numere de telefon cu 800 ca sa sunati in Romania procedura va este cunoscuta - atat ca acum nu mai platiti la altii ci aveti acasa tot ce va trebuie.
Click pe figura pentru a vedea o imagine marita
Cumpara acum adaptorul Sipura 3000 cu port FXO la pretul de 80 USD
si Ól puteti primi acasa* (shipping 9 USD) gata setat
Doresc mai multe informatii despre Sipura 3000

Inapoi la Echipamente | Alt adaptor cu port FXO Grandstream Handytone 488 | Afla si despre PAP2

*valabil pentru SUA